Avant 760i: nieuwe wiellader, ook voor de paardenhouder!

Door Antoon Vanderstraeten op 22 décembre, 2014 - 7:50

sized_AVANT logo grootAvant, de gekende Finse producent van wielladers, brengt een nieuw model uit in de 700-lijn. Met een volledig nieuw design is deze de meest groene AVANT uit het gamma.

De wiellader wordt aangedreven door een 42 kW Kohler KDI turbo dieselmotor. Deze motor voldoet aan de strengste emissienormen. De Tier4f heavy duty motor zonder roetfilter is een efficiënte combinatie van kwalitatieve componenten zoals een precisie injectie, can-bus gestuurde turbo, intercooler en een NOx katalysator.

sized_AVANT 760i (4)De 760i behaalt een rijsnelheid tot max. 30 km/u. De wiellader heeft een telescopische arm met een hefhoogte tot max. 3,10 m, hiermee kunnen pakken hooi en stro zonder problemen voldoende hoog gestapeld worden. Met zijn hefvermogen van 1400kg zijn ook de zwaarste pakken voordroog geen probleem.
Behalve de standaard grondbak kan deze wiellader ook uitgerust worden met een pelikaanbak of mestvork, een balenklem of specifiek voor de paardensector met zaken als een stroblazer, maaiers voor weideonderhoud of kan er een trekhaak voorzien worden om een pistesleep mee te trekken.

 

Interesse in meer techniek? Lees ook:

– Review: de compacte maar multifunctionele New Holland T3F

– Ifor Williams Eventa trailer, compact en handig

 

Bron: Vygo – overname niet toegestaan

Antoon Vanderstraeten

Equi-Tone is gedreven door techniek, geeft mental coaching aan ruiters en schriktraining aan paarden.

Lees meer artikels door deze auteur >>

Lees meer: