Constant Van Paesschen wint met Diamanthina de mini GP op Flanders Horse Event

Door Carl Dieryckx op 8 août, 2015 - 4:19

Onder een stralende zon ging rond het middaguur de mini GP van Flanders Horse Event van start. Het evenement geniet al enkele dagen van het mooie weer én de vele Belgische overwinningen. Na een Ierse overwinning tijdens de GP qualifier, was het weer prijs voor een Belg vanmiddag. 

IMG_1096Heel wat toppers aan de start met een Pieter Devos, Niels Bruynseels, Joe Clee, Jessica Mendoza, Eric Lamaze, … en ga zo maar door en door. Uiteindelijk waren het 19 van de 70-tal combinaties die de barrage mochten rijden.

De Belgische Duitser Daniel Deusser (dat rijmt…) boog zich met een knaltijd over de laatste hindernis, waarna Constant Van Paesschen niet veel later naar een nieuwe snelste tijd reed. Ultieme pogingen van Jos Verlooy met Sunrise en de Franse Simon Delestre met Chesall mochten niet baten, Constant pakt met Diamanthina van’t Ruytershof de overwinning.

Volledige uitslag op flanders-horse-event.com

« Deze overwinning had ik niet verwacht, wel gehoopt natuurlijk. Het is een echte topper, de laatste tijd wint ze bijna elke week. Elke keer ze buitenkomt, wint ze.

Tijdens de eerste ronde hield ik me nog wat in, want ik moest me nog plaatsen voor de GP morgen. Dus ik dacht, ik breek de boel hier nog niet af, en in de barrage was ze terug supersnel én foutloos. »

Over Diamanthina (zijn « prinses ») was hij terug vol lof: « Ze is bij mij een dikke 2 jaar terug op stal gekomen en dat verliep eerst wat stroef. Ze heeft een wat moeilijke mond, en daardoor hebben we het meest van haar hoofdstel gehaald, behalve het bit. Ze blijft nog een beetje een ‘cowboy’, maar het marcheert. » – « Diamanthina is echt een lieve. Als je de stal binnenkomt met suikerklontjes zullen de meeste paarden na een 2-tal minuten terug de andere kant opdraaien. Zij is anders, ze blijft staan, ze wil aandacht, ze wil gestreeld worden. Het is een echte madam. »

constant

Constant komt volgende week terug in actie tijdens de Global Champions Tour van Valkenswaard.

Flanders Horse Event 2015 – mini GP

Posted by Vygo on samedi 8 août 2015

Morgenmiddag gaat de FHE Grand Prix van start (mét Constant Van Paesschen en Diamanthina), een ongetwijfeld razend spannende proef over een 1m50 hoog parcours en hét kroonjuweel van dit evenement. Wie gaat er met de Mercedes lopen?

Flanders Horse Event vindt plaats in Beervelde tussen Gent en Lokeren. Tickets kosten een democratische €5, meer info op hun website.

Carl Dieryckx

Carl Dieryckx is al sinds jonge leeftijd gebeten door de paardenmicrobe. Zijn passie voor het web en sociale media zorgden voor een nieuw initiatief in de paardenwereld…

Lees meer artikels door deze auteur >>

Lees meer: