De zoektocht naar een geschikte groom: 5 belangrijke criteria!

Door Isabel Cool op 10 février, 2015 - 12:24

Iedereen met een eigen stal zal wel al eens geconfronteerd zijn met een ‘groomprobleem’. Het is niet eenvoudig om de geschikte persoon te vinden die je als ruiter/staleigenaar voldoende kan vertrouwen. Uiteindelijk hangt er ook veel vanaf…

Prijsuitreiking podium brons cup (14)Je sportpaarden uit handen geven en toevertrouwen aan derden terwijl je zelf misschien op concours bent, of gewoonweg om de dagdagelijkse handelingen mee uit te voeren; zoals het naar de molen en weide brengen, longeren, verzorgen… Er komt toch heel veel verantwoordelijkheid bij kijken. Iedereen wil uiteindelijk het beste voor zijn viervoeter, zodat er niets misloopt of voorvalt.

Ook naar klanten toe is het belangrijk om een vertrouwensvol en verantwoord persoon met de eigenaarspaarden te laten omgaan. Fouten die de groom maakt, kunnen grote gevolgen hebben voor de staleigenaar/ruiter. Ik wil in deze column het groom aspect van onze paardensector in het daglicht stellen, alsook enkele eigen ervaringen neerpennen.

« … wie wil er nu niet elke dag met deze edele dieren werken? »

Er zijn jammer genoeg te veel mensen die denken dat ze geschikt zijn voor de groomfunctie. Genoeg kandidaten die er allemaal het leuke van inzien… Want zeg nu zelf, wie wil er nu niet elke dag met deze edele dieren werken?! Grooming is meer dan uitsluitend paarden vertroetelen en poetsen. Dat lijkt bij velen een misvatting. Een groom moet nog vele andere taken op zich nemen en moet voldoen aan een aantal belangrijke criteria:

1) Over voldoende WERKLUST beschikken. Het zijn lange dagen, geen ‘9 to 5’ en meestal ook 6 dagen in de week, inclusief op feestdagen. Naast de zorg voor en werk met de paarden, dienen er andere taken te worden uitgevoerd zoals vrachtwagens poetsen, materialen netjes houden, piste slepen… Het komt er allemaal bij kijken.

2) VERANTWOORDELIJKHEID is zeer relevant. Je eigen sportpaarden of paarden van klanten dienen uiterst goed behandeld te worden op een correcte en voorzichtige manier! Niemand wil ongelukken zien gebeuren… Ook moet men op gepaste tijdstippen voeren, voldoende beweging geven aan de paarden, alsook ziekte opmerken… Het hoort er allemaal bij. Het leven en de gezondheid van je paard ligt voor een groot deel in handen van de groom!

3) FEELING voor een paard hebben. Het is niet voor iedereen weggelegd om om te gaan met paarden. Al zeker niet met sportpaarden, die veel scherper en feller zijn in hun reacties! Je mag dan nog zo graag van paarden houden, als je onvoldoende gevoel en kennis hebt om met die dieren te handelen, dan hou je het beter als hobby dan jouw werkambities daarin te zoeken.

4) Het moet een echte PASSIE zijn. Als groom moet je beseffen dat je er niet rijk van zal worden. Je moet het kunnen doen uit pure liefde voor de paarden en omdat je in een leuke stalomgeving met leuke mensen kan werken. Voor de vele uren krijg je vaak maar normaal betaald… Als manager van een grote multinational zou je allicht veel meer verdienen, maar dat zijn dan keuzes die je zelf maakt.

« Als groom moet je beseffen dat je er niet rijk van zal worden. »

5) BETROUWBAARHEID EN DISCRETIE. Elk huisje heeft zijn kruisje. Ook in stallen, net zoals het beroepsgeheim geldt in andere bedrijven, wordt er van de groom discretie verwacht. Als ruiter/staleigenaar wil je niet dat er wordt rondgebazuind hoe je systeem van werken met klanten en paarden is. Je wil ook voldoende je groom kunnen vertrouwen dat er bij medische problemen van het paard, gezwegen wordt en het in de stal blijft. Ik zeg altijd ‘What happens in Coolhorses, stays in Coolhorses’. Ik wil ook zelf niet weten wat waar, bij wie gebeurt. Iedereen moet zich over zijn eigen zaken bekommeren.

10378004_804811319537107_7496175553602894730_n

« Je moet het kunnen doen uit pure liefde voor de paarden en omdat je in een leuke stalomgeving met leuke mensen kan werken. »

Het afgelopen jaar heb ik al veel mensen zien komen en gaan om verschillende redenen. Maar wat vooral opvalt, is dat grooms overhaaste keuzes maken en onvoldoende beseffen dat het toch hard werken is. Ik heb al met mensen gewerkt die het zeer graag deden, maar onvoldoende kennis en gevoel hadden en daardoor grove fouten maakten. Anderen vonden het werk na enkele weken te zwaar en gaven op…Een zeer vervelende situatie aangezien nieuwe mensen steeds opnieuw moeten opgeleid worden en alles uitgelegd krijgen. Daarin kruipt tijd, die een ruiter/staleigenaar meestal niet heeft.

Dus een tip aan grooms in spé: bezint eer ge begint!!

Groetjes

Isabel Cool

Isabel Cool

Isabel is een professionele dressuuramazone en trainster. Ze is zaakvoerster en eigenares van stoeterij Coolhorses, waar ze zich dagelijks richt op het opleiden van zowel jonge als…

Lees meer artikels door deze auteur >>

Lees meer: