Drafrennen: geweldige mini-docu over Hanna Huygens, dochter van …

Door Carl Dieryckx op 25 août, 2015 - 12:02

« Slijk gaat niet over de Goden die al jaren elk weekend met een beker op een podium staan. Wel over de nieuwe helden die zich elke keer opnieuw naar de finish wroeten. Die beseffen dat niets vanzelf komt. Die, beter dan wie ook, weten: voor succes moet je door het slijk. »

Zo stelt Canvas zijn recente reeks « Slijk » voor. Een 5-delige documentaire over telkens 1 atleet die moet ploeteren om zich naar de top te begeven. Zo is het ook voor Hanna Huygens – dochter van meermaals Belgisch kampioen Marc Huygens – die zich als kleine (vrouwelijke) jockey doorheen het mannenwereldje moet ploeteren.

Bekijk via deze link de 30-minuten durende documentaire. Prachtig in beeld gebracht met respect voor de ruwe maar charmante sfeer die rond de drafwereld hangt.

« Hanna is uiterst getalenteerd, maar ze moet zich toch elke dag opnieuw bewijzen. In de mannelijke paardenwereld vecht ze elke race opnieuw tegen de vooroordelen die er bestaan over vrouwelijke jockey’s. En haar tengere gestalte is dan wel een technisch voordeel, in de perceptie van haar concurrenten blijft ze een klein meisje.

In de laatste aflevering van SLIJK volgen we haar tijdens een weekend vol wedstrijden in Duitsland en België. Wedstrijden waarin ze het ook tegen haar vader moet opnemen. Ze heeft al bewezen dat hij te kloppen is, maar lukt het haar deze keer opnieuw? » – CanvasTv

hannah

19-jaar en full-time aan het werk op de trainingsstal van haar ma en pa.

hannah-beeld

Prachtige beelden van de hippodroom in Waregem en Gelsenkirchen.

hannah-nederland

« Zonder de paarden ben ik niets » – Hanna Huygens

Alle beelden behoren toe aan productiehuis Diplodokus / Canvas. 

 

Carl Dieryckx

Carl Dieryckx is al sinds jonge leeftijd gebeten door de paardenmicrobe. Zijn passie voor het web en sociale media zorgden voor een nieuw initiatief in de paardenwereld…

Lees meer artikels door deze auteur >>

Lees meer: