Glock koopt ook Johnson

Door Sharon Vandeput op 13 avril, 2014 - 10:02

Glock Horse Performance Centre heeft de helft van de KWPN dekhengst Johnson gekocht. Johnson is al sinds zijn drie jaar onder het zadel bij Hans Peter Minderhoud. De 12-jarige hengst blijft voor de helft in het bezit van Team Nijhof en zal daar nog steeds ter beschikking zijn voor de dekdienst.

Hans Peter Minderhoud rijdt Johnson al sinds de hengst drie jaar was. In 2005 was Johnson KWPN-winnaar en werd hij in het verrichtingsonderzoek van Ermelo vierde. Het voorbije jaar presteerde de Jazz zoon steeds regelmatiger en dat werd beloond met onder andere een plek in het Olympisch kader. De hengst is nu dus in het bezit van Glock en Team Nijhof. Hij zal verder uitgebracht worden in de sport en ondertussen ook beschikbaar zijn voor de dekdienst bij Team Nijhof.

Vygo_HansPeterMinderhoud_Johnson_HetPaardenarchief

Hans Peter Minderhoud met Johnson tijdens Indoor Brabant 2014.

Na de aankoop van London voor Gerco Schröder vorige week heeft Glock dus opnieuw in de geldbuidel getast voor de Nederlandse paardensport. Glock kocht eerder al Undercover, Voice, Romanov, Zonic, Casper, Tango, Ziesto en Lord of Loxley voor Glock-ruiters Edward Gal en Hans Peter Minderhoud. Dankzij de aankoop van Glock is de toekomst voor Hans Peter Minderhoud iets zekerder. “Ik ben ongelooflijk blij dat Johnny nu deel uitmaakt van ons GLOCK team”, aldus Hans Peter Minderhoud. “Hij is een echte gentleman, is altijd vriendelijk en werkt graag. Johnson was zeer succesvol als jong paard, nu heeft hij ook sterk gepresteerd in heel belangrijke dressuurtoernooien en hij steekt in een uitstekende vorm. » Die vorm is ook duidelijk merkbaar. De combinatie scoorde goed in enkele belangrijke tornooien en steeg de voorbije maand van plaats 287 naar plaats 35 op de wereldranglijst. Hans Peter Minderhoud zal Johnson ook starten tijdens de wereldbekerfinale dressuur in Lyon.

 

bron: ghpc.at, bewerkt door Vygo / foto: Het Paardenarchief (overname niet toegestaan)

 

Sharon Vandeput

Sharon zit dagelijks tussen de paarden zowel professioneel als privé. Ze werkt onder andere als videoreporter, fotograaf, regisseur, redacteur,... voor productiehuizen, nieuwszenders, bedrijven en particulieren. Haar passie…

Lees meer artikels door deze auteur >>

Lees meer: