Het Flanders Dressage Event/BK dressuur komt in aantocht!

Door Isabel Cool op 29 juin, 2014 - 5:38

Eindelijk is het weer zo ver, het moment waar al onze dressuurruiters, amazones en supporters naar uitkijken…. Het Flanders Dressage Event waar alle Belgische Kampioenschappen (uitgezonderd de pony’s) zullen plaatsvinden!

Organisator Luk De Baets werkt er het hele jaar door aan om alles tot in de puntjes te verzorgen en de nodige sponsors te zoeken, om er uiteindelijk een geslaagde wedstrijd van te maken. Ook alle dressuurruiters en amazones werken naar deze wedstrijd toe en zullen hopelijk heel talrijk aanwezig zijn. Laat dit alvast een oproep zijn aan iedereen om er voluit voor te gaan, goed te trainen en het beste van zichzelf te tonen op dit prachtige event!

image

Isabel Cool en Coolhorses Coldplay

Ikzelf zal met zoveel mogelijk paarden starten en ook Coolhorses’leerlingen zullen van de partij zijn! Jullie ook?!
Vorig jaar was het ook al een zeer geslaagd FDE. (Ik spreek uit eigen ondervinding aangezien ik elk jaar al deelnam.) Je ziet de wedstrijd en de organisatie qua niveau jaar na jaar groeien. Luk De Baets en tal van andere mensen die achter deze organisatie zitten, doen er echt alles aan om te slagen en het steeds leuker en kwalitatiever te maken. Ik ben zelf een echte fan van het evenement en de manier waarop alles daar verloopt. Er is aan alles gedacht, goede stallen voor de paarden met veiligheidsafsluitingen rond de tenten, wasplaats, veel plaats om in te rijden, goede communicatie naar de ruiters toe welke de starturen zijn, waar alles zich bevindt… Ook de kleine wegwijzertjes op het terrein zijn een grote hulp. Naast de praktische kant, wil het oog ook wat en daar is zeker over nagedacht hier! Een prachtige piste, mooi aangekleed en toch voldoende van de ring verwijderd, waardoor de paarden niet te kijkerig zijn, een mooie VIP… Kortom een zeer aangename concours voor ruiter, paard en supporter! FDE zoekt daarom ook steeds sponsors (ook al voor volgend jaar!) om dit evenement te steunen… Zonder sponsors lukt dat helaas niet om zo een mooie wedstrijd op te richten of verder te laten bestaan. Misschien voelen sommigen zich wel aangesproken om naar volgend jaar toe de organisatie te steunen en mee te sponsoren. (Neem gerust contact op met Luk De Baets 0475/43.38.23) Zo help je de dressuursport een handje toe hier in België en kunnen de ruiters blijven genieten van dergelijke wedstrijden. Misschien volgen er dan nog meer wedstrijden van dit kaliber.

image

De Bronze Cup winnen tijdens je favoriete wedstrijd is dubbel zo leuk!

Ook Coolhorses is 1 van de sponsors die jaarlijks FDE met plezier steunt omdat wij pro dressuursport zijn! België heeft dat nodig want we staan echt nog achter op wedstrijdniveau in vergelijking met Duitsland en Nederland…

Wat ik ook zeer positief vind aan de organisatie, is dat ze rekening houden met tips en ideeën die vanuit de ruiters komen. Doordat ze kritiek aanvaarden, kunnen ze steeds groeien. Zo gaf ik vorig jaar aan dat er meer grote containers voor vuil op het terrein bij de vrachtwagens zouden moeten zijn, het handiger zou zijn dat sommige auto’s wel door mogen rijden naar de parking van de vrachtwagens (handig voor degenen die blijven slapen in de vrachtwagens en die materiaal of boodschappen heen en weer moeten voeren) en dat de bodem van de poetsplaats misschien met grote rubbere matten, of iets dergelijks, kan opgelost worden. (vorig jaar werd het zeer drassig na een tijdje, wat weliswaar voor grappige ‘moves’ zorgde of bijna-op-je-bek-gaan-met-witte-wedstrijdtenue ;-)) Maar toch liever een veilige en nette poetsplaats zonder modder. Ik weet zeker dat Luk hieraan zal gedacht hebben en deze kleine zaken ook opgelost krijgt naar het FDE 2014 toe!

Het Flanders Dressage Event zal doorgaan vanaf 31 juli tem 3 augustus. Het programma vind je terug op hun website flanders-dressage-event.be. Het BK Juniors, Young Riders en Grand Prix zal hier doorgaan, alsook de Cup voor Pony’s, de Cup voor de M10 en de Lichte Tour (Gold, Silver en Bronze Cup). Nieuw dit jaar is het Interclub Kampioenschap HROV waar de verschillende VLP clubs het tegen elkaar kunnen opnemen, en de internationale proef Grand Prix U25! Voor de Grand Prix combinaties zal deze wedstrijd tevens een selectie vormen voor het EK en de Wereld Ruiter Spelen! Bondscoach Sjef Janssen zal aanwezig zijn om het juiste team voor België te kunnen uitzenden!

Niet alleen worden er op FDE wedstrijden verreden, maar kan je ook het nodige entertainment verwachten ’s avonds! Gezelligheid en ontspanning zijn ook belangrijk… Er is ook een promodorp bijgekomen waarin je eens een kijkje kan nemen.

En tot slot zal de veulenveiling weerom in het programma staan zoals vorig jaar. Dit jaar wordt er wel een veulen-selectiedag georganiseerd (op stal Coolhorses) waarvoor iedereen kan inschrijven. Enkele juryleden werden hiervoor aangesteld en zullen de mooiste veulentjes doorlaten naar de veiling. Aarzel zeker niet om je in te schrijven, want misschien wordt jouw veulen op deze manier wel duur verkocht! Deze veulen-selectiedag vindt plaats op 11 juli.

Hopelijk heb ik jullie wat kunnen stimuleren om deel te nemen of een kijkje te komen nemen, want het is zeker de moeite waard!

Isabel Cool

Isabel is een professionele dressuuramazone en trainster. Ze is zaakvoerster en eigenares van stoeterij Coolhorses, waar ze zich dagelijks richt op het opleiden van zowel jonge als…

Lees meer artikels door deze auteur >>

Lees meer: