Het was fantastisch, maar nu… een tweede leven voor Vygo.be

Door Carl Dieryckx op 22 septembre, 2015 - 8:28

Het zijn drie fantastische jaren geweest!

Vygo.be wou het Nederlandstalig online paardengebeuren kwalitatief en oprecht gepende artikels schenken. Zoals een jong veulen zijn eerste sprongen maakt, gingen we op zoek naar vernieuwende manieren om de sport in een ander daglicht te stellen. Het werd opgemerkt, dat zeker. Maar tegelijk botsten we op bepaalde grenzen.

Verschillende websites werden professioneler en de drempel om nieuwe digitale initiatieven op te zetten werd kleiner. Nieuwe spelers kwamen met volle vaart de niche binnenstormen, wat natuurlijk super is voor de sport. Hierdoor werd ons 500% vrijwilligersinitiatief www.vygo.be (dat zijn ziel niet wou verkopen en niet ‘partijdig’ wou zijn) telkens weer gedwongen om een andere koers te varen. We lanceerden steeds weer nieuwe insteken maar slaagden er niet in om onze stempel te drukken.

Vorig jaar sloot Tiffany Van Halle zich aan bij het Vygo-team. Zij maakte van onze Facebookpagina een prachtige databank van foto’s die haar reizen langsheen de grootste jumpingevenementen in beeld bracht. Het leverde ons wereldwijde aandacht op, een succesverhaal dat in contrast staat met onze website die vooral het Nederlandstalig publiek aansprak. Daarom beslisten we deze maand om Vygo.be voorgoed een internationale richting te laten opgaan, waarbij we vooral onze pijlen richten op de internationale springsport, met heel wat indrukwekkend beeldmateriaal.

Een einde van het verhaal voor mezelf, oprichter van deze site, maar zeker geen afscheid. Op deze manier blaas ik meer wind in de nieuwe zeilen van Vygo en creëer ik tijd en ruimte voor nieuwe initiatieven. Ook een ‘dikke merci’ aan mede-oprichters Kim, Antoon en Laurens en aan de vele vrijwilligers en ‘gast-bloggers’ die hun tijd en energie staken in Vygo. Zonder hen hadden we nooit zulke diversiteit aan onderwerpen gehad. Dankzij hen boden we ons opvallend groot aantal lezers uit Vlaanderen en Nederland steeds weer die Vygo-typische meerwaarde.

Aan allen die er van in het begin bij waren, een oprechte dank u wel! Tot later!

 

Bron cover afbeelding: www.simonkr.com

Carl Dieryckx

Carl Dieryckx is al sinds jonge leeftijd gebeten door de paardenmicrobe. Zijn passie voor het web en sociale media zorgden voor een nieuw initiatief in de paardenwereld…

Lees meer artikels door deze auteur >>

Lees meer: