Ifor Williams Eventa trailer, compact en handig

Door Antoon Vanderstraeten op 4 janvier, 2013 - 11:39

Een blikvanger op de beursvloer van Jumping Mechelen is de nieuwe Ifor Williams Eventa trailer. 5 jaar ontwikkeling, uitgebreide testen en luisteren naar de vragen en opmerkingen van klanten leidde tot deze jongste aanvulling op het gamma.

Vygo sprak op Jumping Mechelen met Liesbeth Kerckhofs van Mathieu Kerckhofs Trailers, de Belgische invoerder van Ifor Williams.

« Een veel gehoorde verzuchting bij onze klanten is het feit dat, zelfs op kleine concours, de ruiter nood heeft om zich even te kunnen terug trekken, weg van de drukte. Dit is dikwijls moeilijk omdat niet iedereen beschikt over een vrachtwagen met woonruimte of iets dergelijks » vertelt Liesbeth ons.

Op deze opmerkingen heeft Ifor Williams nu een antwoord. De Eventa is een paardentrailer uitgerust met een kleine woonruimte. Afhankelijk van de uitvoering is er plaats voor 2 (Eventa M) of 3 paarden/pony’s (Eventa L) en 3 zitplaatsen/2 slaapplaatsen in het woongedeelte. Het woongedeelte is verkrijgbaar in 4 uitrustingsniveau’s, basis, brons, zilver of goud.

eventa-2

De basis-versie biedt een lege leefruimte die zelf kan ingekleed worden. Nadien lopen de mogelijkheden van basismeubilair tot een hoog uitrustingniveau zoals gasfornuis, TV, warm water en de lijst gaat door.

De paarden staan in de laadruimte diagonaal op de rijrichting, zoals ook wordt toegepast in de grote vrachtwagens. De verdelingen zorgen dat de ruimte optimaal benut wordt en zijn snel vast te maken. Ze zijn verstelbaar over de ganse lengte waardoor ze volledig aangepast kunnen worden aan de grootte van de paarden.

Verder is de laadruimte voorzien van de nodige ventilatie en een 12mm dikke rubberen vloermat met een uitstekende trillingsdemping.

Het is duidelijk dat dit type trailers zeker zijn plaats heeft op de markt. De kosten die een eigen kleine vrachtwagen met zich meebrengt vervallen bij het gebruik van een trailer. Eens de trailer is afgehaakt heb je alle vrijheid met het trekkend voertuig, je beschikt over een ruimte om in alle rust je voor te bereiden op de komende proef of je kan eens langer op uitstap zonder dat je op zoek moet gaan naar een overnachtingsplaats. Ook voor ruiters op hoger niveau kan deze trailer een mooie aanvulling zijn, zo is er ruimte voor 2 extra paarden achter de vrachtwagen en een aparte ruimte voor de grooms.

Waar je wel rekening mee moet houden is het feit dat de woonruimte niet gigantisch veel ruimte biedt. Om er dus mee op vakantie te trekken wordt afgeraden…

Bron: Vygo – overname niet toegestaan

Antoon Vanderstraeten

Equi-Tone is gedreven door techniek, geeft mental coaching aan ruiters en schriktraining aan paarden.

Lees meer artikels door deze auteur >>

Lees meer: