Impressies van Bordeaux: dag 3

Door Kim Schoukens op 26 août, 2015 - 8:26

De derde dag van het EK-avontuur is de dag dat coach Sylvain Tollot aankwam. Hoewel er geen sprake is van echte spanning, is de motivatie wel nog voelbaarder. Deze dinsdag begon echter chaotisch… Op de voorlopige stallen is geen wifi voorzien en ik hang dus af van de zeer korte momenten op hotel om het nodige online te kunnen zetten.

 

Dat betekent dus de laptop meenemen bij het ontbijt en de spelers alvast laten vertrekken naar de stallen. Terwijl zij lekker in het zonnetje op hun coach wachten, was het typen dat de stukken eraf vlogen. Sylvain komt om 12.30u toe, en tegen dan moesten er ook nog boodschappen opgepikt worden voor de ploegen.

 

Eens de ochtendklus geklaard was ging het eigenlijk een beetje van kwaad naar erger. Zoals ik al zei staat iedereen zo’n beetje onder de muggenbeten. Ikzelf heb een allergie en zeul een halve apotheek mee in mijn handtas. Die ochtend hielpen de cortisonetabletten echter niet veel en kreeg mijn been tegen dat we in de winkel kwamen reuzachtige proporties. Nog een uur later en intussen stappend zoals een pinguïn slaagde ik erin om onze chef d’equipe te doen schrikken en draaide ik bijna helemaal weg. Naar stal gaan moest wachten totdat de nodige medicatie gevonden was, maar gelukkig hielp die snel en konden we alweer vertrekken.

 

Het is dus met lichte vertraging (sorry!) dat we aankomen en Sylvain mogen begroeten. Deze middag wordt er ter plaatse pizza gegeten, want na de middagtraining is het tijd om de paarden op te laden en richting Parc des Expositions te vertrekken. Nog half belabberd van mijn eigen avonturen volgde ik het aanvankelijk allemaal een beetje met de beentjes omhoog in de schaduw.

 

Om 14u30 beginnen de meisjes aan hun training. Het is snik- en snikheet, en ik wil eerlijk gezegd echt niet graag in hun plaats zijn. Eerst een beetje losrijden, en dan is het tijd voor serieus werk. Dankzij teamdierenarts en ex-speelster Dominique Dedeurwaerder kan ik alles een beetje volgen want, wel, laat ons eerlijk zijn, de knepen van het spel heb ik nog niet onder de knie. Het plan is om na deze week “afgestudeerd” te zijn… Wat ik dus kon observeren was dat het grote werkpunt van veel meisjes de opraap van de bal is. Ninke heeft een nieuw paard dat zij nog maar twee maand rijdt en moet zich erg aanpassen, want Ticket d’Or is veel groter dan haar vorige. Ook Sabrina, Charlotte en Natasha kampen met wat moeilijkheden, en dan is er geen ontsnappen aan de coach.

 

Na een uur trainen en met rood aangelopen gezichten van de hitte is het zaak om in galop op te rapen en te scoren vooraleer Sabrina en Natasha mogen stoppen. Natasha kan een paar keer de bal aanraken, maar Ircame Chalet wordt vrij nerveus en is niet altijd simpel te beheren. En volgens wat ik kon horen, zijn er veel dames die het vertrouwen om diep te buigen naar de bal missen. Na veel oefenen slagen Natasha en Sabrina erin de bal op te rapen en te scoren, en was het aan de mannen.

 

De jongens hadden dadelijk met pech te kampen. Binnen de eerste minuten training verstapt Wishfull Dreams zich en moet hij eruit. Wat voelde ik mee voor Anton en de rest van de ploeg, iedereen moet zo teleurgesteld zijn. Van de rest van de training heb ik eigenlijk niet veel gezien, want het volgende uur heb ik bij Dominique gepspendeerd die hemel en aarde heeft aangesproken om een vervanger voor Anton te vinden en een extra stal te verkrijgen. Uiteindelijk is het plan om jonger paard Macharov Immatriculatio vanuit België te laten overkomen, maar ook dat belooft nog spannend te worden, want als hij niet voor ’s anderendaags 18u ter plaatse is mag hij niet meer spelen.

 

Om 18u was het dan tijd voor de verhuis en aankomst in het Parc des Expositions! Onze ploegen krijgen stallen vlak naast de piste toegewezen, en na een chipcontrole mogen alle paarden in hun stallen. Tegen dat iedereen geïnstalleerd en wel was, was het hoog tijd voor avondeten en verdere teambuilding voor de ploegen – bedtijd voor ons!

 

 

Bron: www.horseballteams.be

Kim Schoukens

Kim rijdt al sinds kleins af aan paard maar heeft de dressuurmicrobe pas laat gekregen (tegen haar 20ste). Al heel haar leven lang is ze gepassionneerd door…

Lees meer artikels door deze auteur >>

Lees meer: