KWPN aanvaardt drie Z-toppers

Door Laurens Van den Wijngaert op 10 février, 2014 - 2:30

Boogie Boy d'Ive ZAfgelopen week keurde niet alleen Zangersheide, maar ook KWPN. Het Nederlands stamboek accepteerde op haar hoofdkeuring in ’s Hertogenbosch maar liefst drie Z-gefokte hengsten. « Stuk voor stuk ging het om hengsten die behoorden tot de bovenste categorie », aldus het blauwgeel gekleurd stamboek.

Amaretto Lch Z, van Air Jordan Z x Cassini I is geboren bij Lanes’ Corner Hoeve in het Nederlandse Raamdonk. De soepele schimmel sprong eruit vanwege zijn ruimte en vermogen.

Boogie Boy d’Ive Z (Baloubet du Rouet x Quidam de Revel), geboren bij Isabelle Van Eeckhout bleek een fraai uitgevoerde zoon van ’s werelds nummer één springpaardenverervers. Hij sprong met tact en toonde ook veel evenwicht in de bewegingen.

Ook de derde Z-zoon Freestyle VK Z (Falaise de Muze), afkomstig uit de moederlijn van Ratina Z en geboren bij Stoeterij Van Kleef, sprong uitmuntend, dixit Zangersheide.

.

Bron Zangersheide / Foto Digishots, Zangersheide

Laurens Van den Wijngaert

Laurens Van den Wijngaert is zaakvoerder van BackBone media, een communicatiebureau dat meerdere bedrijven en persoonlijkheden uit de hippische sector tot haar klanten mag rekenen. Daarnaast was…

Lees meer artikels door deze auteur >>

Lees meer: