« Passie kent geen grenzen. »

 

De missie van Vygo, is om de paarden(sport)wereld open te stellen voor een breed publiek. Dit door een combinatie van duidende artikels, diverse onderwerpen en boeiend beeldmateriaal. 

Samen met enkele schrijvers – gepassioneerd door het paard – en mensen met vakkennis, gaan we doorheen het jaar duiding en achtergrond brengen over de paardensport, en ver daarbuiten. Niet uw zoveelste nieuwsbron, maar een plaats waar u altijd terecht kunt voor knappe artikels en bloedmooi beeldmateriaal.

Door gebruik te maken van vaste reeksen, creëren we voor u een herkenbare thuisbasis op Vygo. Zo gaan we onder andere op zoek naar heuse ‘karakters’, laten we rasechte ondernemers hun verhaal doen en zoeken we de sterke grooms op, achter de schermen. Verder vindt u ook onze scherpe pen terug waarbij we inspelen op de actualiteit, en kijken we vooruit op het paardensportseizoen. Al dan niet met de professionele blik van gevestigde ruiters en/of ‘insiders’.

 

Oprichters

 

Carl Dieryckx

Carl Dieryckx is al sinds jonge leeftijd gebeten door de paardenmicrobe. Zijn passie voor het web en sociale media zorgden voor een nieuw initiatief in de paardenwereld dat door velen gesmaakt werd sinds het prille begin. Zo werd 'Project' Vygo geboren. Dé plaats waar kwaliteit en creativiteit samen komen. Verder werkt hij fulltime bij Revor als Online Marketeer en wil hij inzetten op betaalbare websites/digitale concepten voor hippische bedrijven met het -nog jong- bedrijfje Hippique.

> Bekijk alle artikels van Carl

Laurens Van den Wijngaert

Laurens Van den Wijngaert is zaakvoerder van BackBone media, een communicatiebureau dat meerdere bedrijven en persoonlijkheden uit de hippische sector tot haar klanten mag rekenen. Daarnaast was hij tot voor kort, ruim drie jaar lang, medeoprichter en eindredacteur van www.equestro.be. Privé mag je Laurens gerust een ‘paardengek’ noemen. Reeds meer dan 10 lentes zit hij te midden van grote en kleine paarden. Verschillende van deze dieren werden in een vorig leven mishandeld en verwaarloosd. Zij komen uit asiel- en opvangcentra. Het geeft Laurens heel wat voldoening om met veel geduld en liefde deze dieren weer hun geloof en vertrouwen terug te schenken. Hij kent dus als geen ander de keerzijde van de medaille van het hippisch wereldje…

> Bekijk alle artikels van Laurens

Redacteurs

Isabel Cool

Isabel is een professionele dressuuramazone en trainster. Ze is zaakvoerster en eigenares van stoeterij Coolhorses, waar ze zich dagelijks richt op het opleiden van zowel jonge als oudere paarden en pony's. Ook neemt ze haar taak als trainster zeer ernstig en probeert ze uit iedere combinatie het beste naar boven te halen. Isabel is zeer actief in het competitieveld, zowel met haar leerlingen als met haar eigen paarden, van 4 jarigen tot en met lichte tour niveau vind je haar met verschillende paarden terug. Tot op heden is er nog geen paard op haar pad gekomen waarmee ze Grand prix kon starten, maar daar wordt dagelijks keihard voor geknokt. Op stoeterij Coolhorses wordt er ook gefokt en handel gevoerd. Isabel staat mensen bij met de aan-en verkoop van hun paard. Haar doel is, via een goed management en sportieve mentaliteit/ingesteldheid, hoge toppen te scheren!

> Bekijk alle artikels van Isabel

Sarah Maes

Sarah Maes is gediplomeerd MSFC zadelpasser en -maker in haar eigen bedrijf Masara. Haar interesse voor zadels en zadelpassen ontstond enkele jaren geleden. Een serieus zadelprobleem bij haar eigen paard zette haar aan het denken. In 2011 startte ze de HBO opleiding zadelpasser bij MSFC (Master Saddle Fitting Consultant) te Nederland. Sarah studeerde af met de beste resultaten die ooit in de opleiding behaald werden. Dit bleef natuurlijk niet onopgemerkt en sinds 2014 assisteert ze Drs. Gerry van Oossanen tijdens de MSFC opleiding. Sarah hoopt met haar kennis over zadels en zadelpassen ruiters te sensibiliseren over het belang van een passend zadel. Haar missie is paarden helpen. Dit doet ze door pijn en ongemak, als gevolg van een slecht passend zadel, op te lossen en te voorkomen. Meer info: info@masara.be - www.masara.be

> Bekijk alle artikels van Sarah

Thierry Hoorne

Thierry is beroepshalve projectleider in wegeniswerken en al meer dan 35 jaar gepassioneerd door de drafsport en eigenaar-trainer van dravers. Hij heeft altijd vier of vijf dravers op stal staan die hij samen met z'n vader traint. Thierry is al tien jaar lang bestuurslid van de VZW drafwedrennen Kuurne en zorgt op de Kuurnse hippodroom onder andere voor de koersuitschrijvingen, richt daar de jaarlijkse challenge in voor de leerlingen en onderhoudt de contacten met de pers. Verder onderhoudt hij de Facebookpagina van de hippodroom en de website. Sinds de oprichting van de VZW minitrotters werd hij hun ondervoorzitter. De minitrotters hebben de bedoeling om de kinderen van jongs af aan kennis te laten maken met de drafsport, met als doel er later goede drivers van te maken. Wekelijks is hij terug te vinden op de Kuurnse hippodroom als er koersen worden gelopen, van begin oktober tot eind april. Tijdens de zomermaanden is Thierry ook een regelmatige bezoeker van de Waregemse hippodroom.

> Bekijk alle artikels van Thierry

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *