Toppaarden Constant Van Paesschen worden online geveild via HOPA

Door Kim Schoukens op 12 août, 2015 - 12:20

Vandaag bereikte ons een perscommuniqué van het online veilingplatform HOPA. Het bericht meldt de verkoop, later deze maand, van Constant Van Paesschen’s vier toppaarden. Hieronder het volledige bericht:

 

In de aanloop van het EK Jumping van dit weekend in het Duitse Aken raakte bekend dat Hopa.be, het online veilingplatform voor exclusieve spring- en dressuurpaarden, uitpakt met de verkoop van 4 toppaarden van de 21 jarige Constant Van Paesschen. Citizenguard Cadjanine Z, Citizenguard Taalex, Citizenguard Million Dreams en Citizenguard Toscan de Sainte Hermelle zijn stuk voor stuk toppers. De veiling is gepland voor eind augustus, begin september.

CEO Kevin Roosens gaat de uitdaging aanDe website Hopa.be werd enkele dagen voor Kerstmis 2014 gelanceerd. Met de verkoop van Cabrio van de Heffinck, het toppaard waarmee Olivier Philippaerts in 2012 de GP van Spruce Meadows won, nam het online veilingplatform meteen een hoge vlucht. “Sindsdien word ik door veel mensen gecontacteerd om hun paard te verkopen” zegt CEO Kevin Roosens van Hopa.be. “Een tweetal maanden geleden werd ik gecontacteerd door de familie Van Paesschen en eigenaar Alain Van Campenhoudt met de vraag of er een markt zou zijn voor hun toppaarden. Met de verkoop van Cabrio van de Heffinck hebben we veel respect afgedwongen in de paardenwereld. We hebben wereldwijd contacten. Van Rusland tot de Verenigde Arabische Emiraten en van de Verenigde Staten tot Down Under. Twee van de paarden die we te koop aanbieden zijn van het hoogste niveau dat hopa.be ooit geveild heeft. Een koper vinden is niet evident en een garantie op succes is er niet. Maar ik ga graag deze uitdaging aan…”, besluit Kevin Roosens.

Constant Van Paesschen is de 21 jarige zoon van voormalig springruiter Stany Van Paesschen die in 1976 met het Belgische jumpingteam brons pakte tijdens de Olympische Spelen van Montreal. Constant Van Paesschen staat 37e op de wereldranglijst en presteerde dit jaar bijzonder sterk in de Longines Global Champions Tour. In Madrid kaapte hij een eerste en twee plaats weg met Citizenguard Taalex.

Ook eigenaar Alain Van Campenhoudt (Citizenguard) kijkt reikhalzend uit naar deze veiling: “- Dit is uiteraard niet het einde van mijn samenwerking met de familie Van Paesschen! Het is de bedoeling dat deze vier paarden straks vervangen worden door enkele jongere paarden om dan opnieuw naar het hoogste niveau te kunnen doorgroeien. We hebben voor het veilingplatform HOPA gekozen wegens de goede ervaringen die verkopers reeds hadden en hebben er alle vertrouwen in dat dit een succes zal worden…”

 citizenguard-toscan

Bron: www.hopa.be

Lees meer over HOPA in ons exclusief interview met Kevin Roosens« Interview met de man achter gloednieuw veilingplatform HOPA ».

Kim Schoukens

Kim rijdt al sinds kleins af aan paard maar heeft de dressuurmicrobe pas laat gekregen (tegen haar 20ste). Al heel haar leven lang is ze gepassionneerd door…

Lees meer artikels door deze auteur >>

Lees meer: