Veulentje voor Sunrise

Door Sharon Vandeput op 24 mars, 2014 - 2:31

Sunrise, de ex-topsportmerrie die door Imke Schellekens-Bartels werd uitgebracht, is vannacht bevallen van een gezond veulen met als vader De Niro. Het merrieveulen kreeg de naam Daybreak en heeft dezelfde kleur, drie witte voetjes en een kolletje als moeder Sunrise. Een trotse Imke Schellekens-Bartels liet iedereen via Facebook meegenieten van de foto’s van het nieuwe wondertje.

Vygo_ImkeSchellekensBartels_Sunrise_HetPaardenarchief

Imke Schellekens-Bartels met Sunrise tijdens Horse Event.

Sunrise (v. Singular Joter) is in eigendom van de familie Smarius en werd door Tineke Bartels opgeleid tot de lichte tour. Na de plotse verkoop van Lancet zat dochter Imke Schellekens-Bartels zonder toppaard en nam zij de teugels over. Het klikte en het duo maakte algauw de overstap naar de Grand Prix. De combinatie behaalde mooie resultaten zoals een tweede plaats tijdens de Wereldbeker finale in Las Vegas, teamgoud en tweemaal individueel brons op het EK in Turijn. Tijdens de Olympische Spelen in 2008 in Hong Kong maakte het duo deel uit van het Nederlandse team (met Anky van Grunsven en Hans Peter Minderhoud) wat een zilveren teammedaille opleverde. In 2010 behaalde het duo met het Nederlandse team goud tijdens de Wereldruiterspelen in Kentucky. Imke en Sunrise eindigden op een vierde plaats in het individuele klassement. Daarna speelde een peesblessure op en moest de merrie rusten. Na haar revalidatie raakte Sunrise niet meer tijdig klaar voor de Olympische Spelen in Londen en wist Imke zich nog als reserve te plaatsen met Toots.

Vygo_ImkeBartelsSunriseveulen_AcademyBartels

Een trotse Imke Schellekens-Bartels met Sunrise en Daybreak.

Sunrise schitterde nog één keer voor het grote publiek met de kür « The Spirit of Sunrise » van Wibi Soerjadi tijdens Horse Event in 2012. Daarna kondigde Academy Bartels aan dat de merrie zou gedekt worden van De Niro (v. Donnerhall) en dat ze op natuurlijke wijze het veulen zou dragen. Sunrise werd door Imke Schellekens-Bartels altijd geprezen om haar tomeloze inzet en tijdens Indoor Brabant 2013 vertelde Imke nog dat ze ernaar uitkeek om een veulentje van Sunrise te mogen verwelkomen. Vannacht is Daybreak, het langverwachte veulentje van Sunrise, eindelijk geboren. Wij wensen de familie Bartels veel succes met de toekomstige topper!

 

bron: Academy Bartels – Vygo    / foto’s: Academy Bartels – Het Paardenarchief (overname niet toegestaan)

Sharon Vandeput

Sharon zit dagelijks tussen de paarden zowel professioneel als privé. Ze werkt onder andere als videoreporter, fotograaf, regisseur, redacteur,... voor productiehuizen, nieuwszenders, bedrijven en particulieren. Haar passie…

Lees meer artikels door deze auteur >>

Lees meer: